Statistikken over sociale ydelser for 2014 er udvidet i forhold til tidligere år. Statistikken deles i flere udgivelser, idet Grønlands Statistik vurderer, at det er hensigtsmæssigt at anvende forskellige kilder og metoder afhængigt af hvilke ydelser statistikkerne omfatter. Opdelingen gør det samtidig muligt at udgive mere detaljerede opgørelser.

 

Socialstatistikken vil i 2015 omfatte følgende udgivelser, hvor udgivelsesdatoen er anført i parentes.

 

Modtagere af sociale ydelser 2014 (26. juni 2015)

Udgivelsen er en videreførelse af den hidtidige socialstatistik. Statistikken viser antallet af modtagere af henholdsvis alderspension, førtidspension, barselsdagpenge, offentlig hjælp og arbejdsmarkedsydelser.

 

I Modtagere af sociale ydelser 2014 indgår alle personer, der i løbet af 2014 er registeret som modtagere af de pågældende ydelser, uanset udbetalingens størrelse og uanset om ydelsen er modtaget i en kortere eller længere periode i 2014. Alle oplysninger om modtageren, herunder oplysninger om modtagerens bopæl, er hentet i kommunernes regnskabssystem Winformatik.

 

Der udgives ikke en publikation i tilknytning til statistikken. Brugere af statistikken henvises til statistikbanktabellerne og den tilhørende metodebeskrivelse på Grønlands Statistiks hjemmeside.

 

Link til statistikbanktabeller: http://bank.stat.gl

Link til metodebeskrivelse: www.stat.gl/SOD201501/m1

 

Modtagere af offentlige pensioner 2014 (26. juni 2015)

En ny udgivelse som omhandler modtagere af grundbeløbet for alderspension og førtidspension i december måned, som samtidig er registeret med folkeregisteradresse i Grønland ultimo året.

 

Oplysningerne om modtagerne er hentet fra Kommunernes regnskabssystem Winformatik, Grønlands Statistiks befolkningsregister og det offentlige lønsystem.

 

Der udgives en publikation i tilknytning til statistikken. For mere detaljerede opgørelser henvises der til tabellerne i statistikbanken.

 

Link til statistikbanktabeller: http://bank.stat.gl

Link til metodebeskrivelse: www.stat.gl/SOD201502/m1

Link til publikation: www.stat.gl/SOD201502/o1

 

Modtagere af midlertidige indkomsterstattende ydelser (26. juni 2015)

En ny udgivelse som omhandler modtagere af offentlig hjælp, arbejdsmarkedsydelse og barselsdagpenge.  Statistikken omfatter alene personer der modtagere mere end 500 kr. i offentlig hjælp og 1.000 kr. i arbejdsmarkedsydelser og barselsdagpenge om året og som samtidig er registeret med folkeregisteradresse i Grønland ultimo året.

 

Oplysningerne om modtagerne er hentet fra Kommunernes regnskabssystem Winformatik og Grønlands Statistiks befolkningsregister

 

Der udgives en publikation i tilknytning til statistikken. For mere detaljerede opgørelser henvises der til tabellerne i statistikbanken.

 

Link til statistikbanktabeller: http://bank.stat.gl

Link til metodebeskrivelse: www.stat.gl/SOD201501/m1

Link til publikation: www.stat.gl/SOD20151/o1

 

Modtagere af supplerende offentlige tilskud (31. juli 2015)

En ny udgivelse som omhandler modtagere af boligsikring og børnetilskud. En publikation med tilhørende statistikbanktabeller.

 

Yderligere oplysninger

Ønskes yderligere oplysninger kan henvendelse ske til Anders Blaabjerg på tlf. 34 57 81 (direkte).